Emma's diary. Mostly Korean food and traveling stories

Monday, April 4, 2016

GOMGOOKSI 곰국시

GOMGUKSI 곰국시
국수, 전골국수로 유명한 서울시청 맛집 

한달에 한두번 먹는 직원 점심은 내가 참 좋아하는 맛집발견의 시간 ㅋㅋㅋ
이번에는 시청 뒤편에 있는 아주 유명한 국수집 "곰국시"를 가게되었다. 

Once or twice a month we have staff lunch, which is my hunting chance to find delicious restaurant. This time, we went to very famous noodle place, Gomguksi behind the seoul cityhall. 

워메 넘나 비싼것. 
So expensive considering the menu.

오오
생일이라고 전골국수를 주문해주신 사장님 덕분에 그 유명한 걸 맛보게 되었다. 다음번에 내 돈 주고 먹을 수 있을 것 같지 않아서.. 몰래 사진을 찍었더니 ㅋㅋㅋ 다들 찍으라고 해주셔서 사진 몇장 건졌다. 

Ohhh the president ordered Jeongol Guksu, noodle stew which is more expensive one than our usual since its my birthday. I took some pictures, because i dont think i can eat this menu again with my budget. 

국수에 김치는 필수
Must-eat Kimchi for noodle. Very delicious

한그릇씩 나오는 곰국수와 달리 냄비로 나오는 전골국수.
Unlike Gomguksu served in seperate bowl, it is served in big pot. 

끓기 시작하면 양념과 면을 넣어준다.
Once the soup boils, staff comes and put into some seasoning and noodle  

다 끓으면 장대젓가락으로 국수를 호로록 말아서 한사람씩 배분해주신다.
If its done, staff distributes noodle with that big long chopsticks. 

냄새 너무 좋다ㅜㅜ awesome smell


마지막에 국물까지 담아주시면 먹방시작!
맛있긴 맛있다 ㅋㅋㅋ 호로록 호로록 엄청 먹었더니 금방 다 먹어버렸다. 행복해 ♥︎ 

Once she puts soup into noodle, everybody stops talking and starts eating. Yeah even though its expensive, its delicious. I can tell that. 

찬바람 부는 추운 겨울에 한번쯤 먹어보면 좋을 맛집! 
Its worth trying at least once in cold windy winter. 

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