HOME-MADE food : Mile-feuille shabu shabu by my sister
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가끔씩, 언니는 한 음식에 꽂히면 지겨워질때까지 그것만 요리한다.
언니가 꽂힌 요리가 내가 좋아하는 음식일 때면 나까지 행복 ㅋㅋㅋ
Sometimes, my sister falls into one food, then she keeps cooking until she gets fed up with it. When she starts to cook what i like as well, oh man i love my sister even more.
밀페유나베
꼭 샤브샤브가 천장의 나뭇잎이라고 불리는 밀페유처럼 생겨서 붙은 이름인듯 하다.
샤브샤브랑 다른 점은 디스플레이 차이? 샤브샤브는 하나씩 넣어서 먹지만, 밀페유나베는 한번에 다 넣고 끓인 후 건져 먹는 것.
This is called Mile-feuille shabu shabu since it looks like Mile-feuille, the thousand leaves.
I think the only difference between normal shabu shabu and this mile-feuille one is the display, decoration.
추가 재료 Additional ingredients
만두, 칼국수, 떡, 팽이버섯, 샤브샤브용 소고기 등
원하는 것은 다 넣어 먹으면 된다. 하지만 잘 어울릴만 한 재료로 고르길!
샤브샤브집에서 먹었던 것들을 생각하면 한결 쉽다.
Dumpling, noodle, fish cake, rice cake, more mushrooms and sliced beef.
You can put in whatever you want, but try choosing something goes well with it.
Refer to the things that shabu shabu restaurants serve and that's what i do.
>> 야채들 Vegetables
숙주 Bean sprouts
숙주는 냄비의 맨 아래에 깔아준다.
익으면 야채에서 물이 나올 것이기 때문에 육수를 많이 넣을 필요가 없다.
It goes the bottom in the pot.
When it is cooked, water comes out of it so no need to put meat broth much.
청경채와 배추 Bok Choy and Chinese Cabbage
샤브샤브는 야채를 먹기에 좋은 음식인 듯.
Shabu shabu is good way to eat lots of vegetable.
버섯들 Mushrooms!
샤브샤브용 소고기 Sliced beef
정육점에서 샤브샤브용 소고기를 달라고 하면 이렇게 얇게 잘라준다.
I asked butcher for sliced beef for shabu shabu.
육수를 잘 내야 맛있는데, 육수 만드는게 보통 힘든게 아니다.
하지만 요즘엔 나같은 사람을 위해 일회용 육수티백을 많이 팔고 있어 간편하다.
설명서에 나온대로 정해진 용량의 물을 넣고 티백을 넣어 끓여주면 된다.
이 육수를 나중에 샤브샤브냄비에 반정도만 잠기게 넣어주면 된다.
There are product like this for people who find it difficult to make. A bit pricey but definitely worth it since i dont want to go through all the process to prepare and make it. You can just put it in water and boil it. You will pour this soup in the shabu shabu.
배추위에 소고기를 깔고 그 위에 청경채를 깔고 쌓아준다.
Put cabbage and sliced beef and then bok choy in order.
겹친후 같은 길이로 잘라준다. 이 길이가 세웠을 때 높이가 된다.
냄비에 채우면 밀페유나베가 되니 모양을 생각하면서 잘라주면 된다.
File up color by color and cut in the same length, which will be the height
of shabu shabu in the pot. So keep it mind the shape to make mile-feuille.
바깥에서부터 냄비를 채워넣으면 된다. And fill in the pot from the outside, like this!
마지막에 버섯으로 가운데를 장식해주면 아주 그럴사해진다.
내가 도전할 생각도 못할 정도로 아주 어려운 요리는 아니라고 생각한다.
재료 손질해서 준비하는 과정이 너어어어무 귀찮을 뿐이지, 굉장히 있어보이는 일품요리다.
집들이나 겨울에 모임요리로 추천추천! 나는 아주 성공적이었다 ㅋㅋㅋ
언니가 다음에 꽂힐 요리도 내가 좋아하는 것이길♡
Ah i thought it was super high level food that i couldnt even try. But it is not at all!
Ingredients preparations are super bothering, but it's very good looking one-dish meal.
I recommend this food for housewarming or gathering in winter. Mine was successful!
Thanks my sis for having us enjoy delicious food at home.
Hope your next food is something that i love as well. ♥︎
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