Emma's diary. Mostly Korean food and traveling stories

Friday, May 6, 2016

JOKBAL MASIM 족발마심

JOKBAL MASIM 족발마심
Jokbal, Glazed pigs' feet place at Jongro

오랜만에 대학친구랑 급번개! 족발이 먹고싶다고 하는 친구를 위해 저녁메뉴는 족발로 확정. 회사서도 가깝고 집에 가기도 편한 위치인 종로에 맛집이 있다고 해서 가봤다. 

I had dinner plan with my colleage friend. We decided to have Jokbal for her, who wanted to eat it so much. So we met at Jongro where is close to my workplace and convenient to go back home from. She googled good food restaurants and texted me. 

족발마심 Jokbal Masim
둘이 길을 잘못들어서 이 가까운 곳을 한참 돌아갔다 ㅋㅋㅋ 종로3가 지오다노 맞은편 금강제화 근처다. 
We went wrong direction, so had to walk all the way round. Its quite close to Giodano at Jongro sam ga. 

기본찬 Basic setting
특이하게 오뎅꼬치를 준다. 처음은 무료지만 추가하면 돈을 더 내야한다. 
This place serves free Odeng skewer at first. If you want more, you should order and pay for it. 

꼬치오뎅 Odeng skewer
끓으면 바로 꺼야 오뎅국물이 졸아들어서 짜지지 않는다. 
You should turn off the fire once it starts to boil otherwise the soup is going to be salty. 

반반족발!! Half & half Jokbal!!
반반족발은 사이즈를 정할 수 없이 37000원 한가지다. 조금 비싼감이 많이 있다 ㅋㅋ
작은 초에 불을 켜서 식지않게 해준다. 그냥족발은 차갑고 불족발은 따땃하다. 
Half and half is only one size and its 37$. Its a bit pricy. The littile candle light prevents the food from getting cold. Spicy seasoned Jokbal is warm. 

요즘 부들부들한 족발과는 달리 굉장히 쫄깃하다. 불족은 매콤하니 내스타일! 그냥족발에 양념을 뭍혀서 먹었다.
Very chewy and delicious. Especially the spicy seasoned one was my style! I ate all jokbal with the sauce. 

얼른 사진 한장씩 찍고 족발 클리어했다. 모자를까봐 걱정했는데 여자 둘이서 배불리 먹었다. 셋이면 정말 모자를듯 하다. 

After taking quick pictures we started to eat all. We were a bit worried that food was not enough. But we were so full and left a bit. But as for three people.. I am not sure its enough. 

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