Emma's diary. Mostly Korean food and traveling stories

Wednesday, September 14, 2016

SEOSEO GALBI 서서갈비


SEOSEO GALBI 서서갈비
#서서갈비 북삼송점 #고기집 #갈비 #고기 #신원동 맛집 #삼송 맛집
#galbi #meat #korean food #korea #delicious


동네 고기집이 하나 문을 닫았다. 어느날 보니 거기에 들어온 서서갈비!
신촌에 있는 진짜 서서갈비 분점인지 어떤지는 모르겠다.
엄마가 고기가 먹고싶다고 하셔서 운동 끝나고 기다렸다가 한번 가봤다.
오픈한지 얼마 안되서 아직 손발도 잘 안맞고 좀 정신이 없는 분위기는 어쩔 수가 없다.

One of the meat places in my neighborhood closed down.
and one day, new restaurant was preparing for opening, which is Seoseo galbi.
Seoseo means standing. I don't know this is real branch of original Seoseo restaurant located in Shinchon. Mom wanted to have meat so i waited for her after workout. It was not very organized and well prepared considering the place just opened.


밑반찬으로 나오는 두부 김치 Tofu with Kimchi


파절이, 오뎅, 오징어? 같은 마른 반찬이 나온다. 파절이가 맛이 별로 없다...
상추와 고추는 셀프바에서 가져다 먹으면 된다.

Basic setting, side dishes. Seasoned green onion, dried fish, fish cake.
Usually seasoned green onion tastes good but not this place...
You can get lettuce, pepper and sauces more at the self-bar.


샐러드랑 무피클 Salad and radish pickle
보통 고기집에서 나오는 된장찌개가 아니라 갈비탕!
고기 먹기 전에 고픈 배를 달래주기 딱 좋다.

This place serves Galbi-tang, short rib soup.
It is good to relieve hungry stomach.


소갈비살 14000원 Beef Rib
(오픈행사 12000원)

주변에서 먹는 양념고기가 뭔지 몰라서 땡기는 소갈비로 주문~
자를 필요도 없고 비계도 거의 없고 부드러워서 먹기 좋다. 고기맛도 좋다.

I wanted to order seasoned meat but didn't know its name.
So i just ordered beef rib. i didn't need to cut the meat and it was very tender.
It was delicious and meat quality was quite good.


산야초 앉아갈비 16000원 Sanyacho Anja Galbi

두번째 갔을 때 직원분에게 물어봐서 알게된 그 양념고기 ㅋㅋㅋ
원래는 서서갈비이지만 여기서는 앉아서 먹기 때문에 앉아갈비라고 이름을 붙였다고...
저게 뭐야 하고 그냥 지나쳤는데;;;; ㅋㅋㅋ
양념에 오랫동안 재어둔건 아닌 것 같다.
맛은 소갈비를 양념에 찍어먹는 것과 크게 다르지 않은데 구울 때 잘 탄다.

At the second visit, i asked the clerk what the seasoned meat is.
Taste was quite similar to the sauce for beef rib but easy to get burn due to seasoning.




아름답다.... 맛있게 잘 익는 고기고기 ♡
Beautiful.... love the meat always good ♡


후식냉면 3000원 Dessert Korean cold noodle
양이 굉장히 작은데, 맛있는데 양이 적어서 아쉽다ㅜㅜ
고기집 냉면은 별로 맛있지도 맛없지도 않은 그저 그런 맛인데 여기는 맛있다!
엄마가 냉면시키게 허락해주는 곳ㅋㅋㅋ 역시 갈비는 냉면에 얹어 먹어야 제맛!

Just like my guess based on the price, it is very small one.
But delicious! usually i don't have high expectation on cold noodle of meat place.
My mom tasted it and let me order it next time as well lol.
Yes, cold noodle should be with Galbi!!!! Yeah!!!


얼마전 한국인이 고기 섭취량이 낮다는 기사를 봤다.
아 그래 역시 내생각이 맞았어 ㅋㅋㅋㅋㅋ
앞으로 더 열심히 먹어야겠다. 고기 더 럽 ♥

0 개의 댓글:

Post a Comment

Popular Posts

NEW POSTINGS