Emma's diary. Mostly Korean food and traveling stories

Monday, February 1, 2016

China#6 beijing duck

#China #Qingdao #beijing duck

중국 칭다오 여행 먹방 : 북경오리 베이징덕
중국에 왔으면 이건 먹어봐야지!!

Oh you gotta try this. Beijing duck is one of the most famous chinese cuisine as well. This is quite luxury dish i think. My first try was at someplace that looked like for business entertain. My dearest chinese friend took me there and bought it. It was very tasty and thought this is health food. My frist try was very successful so when i went to Qingdao, i had it again. 

베이징덕, 이 북경오리는 정말 유명한 중국에서 한번쯤은 꼭 먹어봐야하는 음식이라도 생각한다. 그치만 이 요리 자체가 서민적이고 싸진 않은듯. 처음 북경오리를 먹어본 곳은 베이징에서 중국인 절친이 데려간 곳이었는데 비지니스 접대를 위한 곳처럼 화려했다. 서비스도 굿 맛도 굿굿굿!! 느끼할 수 있는 오리 요리를 대비해 딱 어울리는 차까지 주문해줘서 정말 맛있게 먹었던 기억이 있다. 그래서 칭다오에서도 꼭 한번 더 먹고가야지 했던 음식!

This place is famous among Korean tourist. Big hall and nice and clean. Quite reasonable price. Of course taste is not an option, it must be delicious.

이곳은 한국인 관광객들 사이에 굉장히 유명한 북경오리집이다. 내생각엔 적당한 가격과 그게 맞는 맛과 서비스때문인듯 하다.  
이층에 큰 홀은 굉장히 깨끗하고 넓고 딱봐도 중국식당! 


When your dish is ready, chef comes with it and slice the meat in front of you. So much fun for not only mouth but also eye!

주문한 북경오리가 준비되면 주방장이 이렇게 트레이를 끌고나와 테이블 앞에서 오리를 먹기좋게 잘라준다. 뭔가 기대감과 기쁨을 더 증폭시키는 손놀림이다ㅋㅋㅋ

This little baked skin is first one to taste. 

제일 먼저 놔주는 껍질 튀김 

There is little candle to keep the meat warm. Since the duck meat better not eat when its cold. 

오리는 상당히 기름져서 식으면 맛이 없다. 그릇 아래에 작은 캔들이 있어서 너무 뜨겁지도 식지도 않게 알맞은 온도를 유지해준다. 

Wrapping with sliced green onion and sauce is also great!

밀전병과 파채 그리고 소스가 같이 나오면 먹기 시작! 너무 배고팠어서 한동안은 정적이... 
북경오리는 이렇게 쌈싸서 먹는게 훨씬 맛있는듯♥︎ 

Feel like well served
If you finish eating the meat, they will bring you the soup. Make you very warm.

고기를 어느정도 다 먹으면 이렇게 탕이 나온다. 아마도 주방장이 오리를 썰어주고 발라냈던 뼈로 끓인 오리탕같다. 먹다보니 뼈가 나왔는데 아무리봐도 오리 같아서... 
이렇게 국물까지 마시면 정말 몸속에 기운과 영양이 꽉 차는 기분!! 

아직 북경오리를 안먹어봤다면 이번 여행에서 한번 맛보길 추천한다!!

Oh you should try it! I wouldnt say no more about it!

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